УКРАЇНА

Зеленський розповів, коли РФ буде присутня на саміті миру

Як тільки план перемоги буде успішно реалізовано, Росію можна буде побачити на саміті миру.

Коли план перемоги України буде успішно здійснено, Росію можна буде побачити на саміті миру. Саме тоді можна буде говорити про досягнення миру. Про це заявив президент Володимир Зеленський у рамках третього парламентського саміту Кримської платформи.

«Коли і якщо план перемоги буде повністю реалізовано, ми побачимо Росію на саміті миру. Ми побачимо реалізовану формулу миру, ми побачимо повністю відновлену дієвість цілей та принципів Статуту ООН», — заявив президент.

Зеленський зазначив, що план перемоги України спрямований на позбавлення Росії можливості розраховувати на альтернативи, крім чесного та справедливого врегулювання війни. Він також пояснив, що головними пунктами цього плану є: вступ до НАТО, оборонна сфера, стримування дій з боку Росії, економічне співробітництво та безпека.

«Росія ухиляється від справжньої дипломатії та не хоче віддавати вкрадене, але треба змушувати їх це зробити. Тобто треба посилювати Україну і наші з вами спільні позиції», — зазначив глава держави.

Читайте також: Лукашенко розповів чому відмовився підтримувати Україну у війні з РФ

Раніше повідомлялося, що Орбан розповів, що його лякає в плані перемоги Зеленського. Прем’єр Угорщини стверджує, що стратегія перемоги України нібито передбачає розпалювання війни.