УКРАЇНА

У Полтавській області запроваджено аварійні відключення електроенергії через дефіцит потужності

23 жовтня на території Полтавської області впроваджено графік аварійних відключень електроенергії в обсязі 30 МВт за розпорядженням НЕК «Укренерго».

У середу, 23 жовтня на території Полтавської області було запроваджено графік аварійних відключень електроенергії (ГАВ) в обсязі 30 МВт за розпорядженням НЕК «Укренерго». Це вимушений захід, спрямований на стабілізацію роботи енергосистеми в умовах гострого дефіциту потужності. Про це повідомляє Полтаваобленерго. 

Читайте також: КНДР надає ракети та людей Росії в обмін на ядерні технології, — Буданов

Відключення електроенергії в умовах дефіциту потужності регламентуються відповідними нормативними документами. Зокрема, основним керівним документом є «Інструкція про складання і застосування графіків погодинного відключення електроенергії», затверджена Наказом Міністерства енергетики та вугільної промисловості України від 15 жовтня 2015 року. Ця інструкція визначає порядок запровадження графіків погодинних відключень (ГПВ) та містить 6 черг з переліком населених пунктів і адрес, які можуть бути відключені.

Графік аварійних відключень запроваджується в разі різкого падіння потужності або виникнення аварійної ситуації в енергосистемі. На відміну від планових відключень за графіком, такі заходи не завжди передбачаються заздалегідь і можуть стати несподіванкою для споживачів. Однак це необхідна міра для підтримки балансу в енергосистемі України.

Нагадаємо, масована нічна атака: Повітряні сили збили 57 ворожих БпЛА над Україною. Завдяки ефективним діям Повітряних сил та Сил оборони України було збито 57 ворожих безпілотників у 12 областях.