УКРАЇНА

Україну запросять до НАТО у 2025 році, — глава Сейму Латвії

У Латвії очікують, що Україна отримає запрошення до Альянсу у 2025 році.

Латвія очікується, що 2025 року Україну запросять до НАТО, Рига також підтримує вступ Києва до ЄС. Про це повідомила глава Сейму Латвії Дайгі Мієріня, з посиланням на заяву на сайті парламенту.

«Ми дуже сподіваємося, що наступного року на саміті НАТО в Гаазі ми зможемо ухвалити політичне рішення на запрошення України до НАТО. Ми працюватимемо над цією метою з нашими союзниками щодо НАТО», — сказала вона.

Згідно з головою Сейму, Латвія також висловлює підтримку вступу України до Європейського Союзу і готова надати необхідну допомогу та поділитися досвідом з українськими партнерами.

«Також для реалізації плану перемоги важливим є довгострокове забезпечення постачання всього необхідного озброєння. Україна має повне право на самооборону, що включає також знищення військових об’єктів на території Росії», — зазначила Мієриня.

Читайте також: Україна може стати членом НАТО за «західнонімецьким» принципом, — FT

Раніше повідомлялося, що НАТО не готове надати Україні членство — заява глави місії США. Північноатлантичний альянс поки що не готовий надати Україні членства або запросити її до своїх лав. Сполучені Штати націлені на подальше зближення України з НАТО, але конкретні кроки на цьому шляху потребують часу.