ВСЕСВІТ

Трамп висловлював свою прихильність до Гітлера, — ексглава апарату Білого дому

Кандидат в президенти від республіканців, Дональд Трамп, виявляв захоплення стосовно тих, хто керує як диктатори.

Кандидат на пост президента США Дональд Трамп прихильно відгукувався про керівника нацистської Німеччини Адольфа Гітлера. Він виявляв захоплення стосовно тих, хто керує як диктатори. Про це розповів колишній глава адміністрації Білого дому Джон Келлі, повідомляє Axios.

Видання повідомляє, що в ході серії інтерв’ю для NYT Келлі висловив тривогу з приводу можливості Трампа правити країною як диктатор, у разі його обрання наступного місяця. На думку Келлі, кандидат від Республіканської партії на пост президента США відповідає визначенню фашиста, наголосивши, що він не має розуміння історії та Конституції.

Келлі в інтерв’ю заявив, що Трамп сказав йому такі слова: «Гітлер зробив кілька добрих речей». Додатково колишній керівник апарату Білого дому підкреслив, що він може підтвердити попередні повідомлення про позитивні висловлювання Трампа про нацистського лідера.

«Колишній президент, безумовно ставиться до вкрай правих поглядів, він, безумовно, авторитарний, захоплюється людьми, які є диктаторами — він це говорив. Тож він, безумовно, підпадає під загальне визначення фашиста, це точно», — сказав Келлі.

Своєю чергою, у вівторок представник виборчої кампанії Трампа Стівен Чунг заявив у своєму повідомленні, відправленому електронною поштою, що Келлі «повністю зганьбився, вигадавши ці викриті історії». У публікації Axios наводяться ще кілька заяв колишнього глави апарату Білого дому на тему німецьких генералів навколо Гітлера, а також загиблих американців у Першій світовій війні. У відповідь на них видання додало, що раніше виборчий штаб Трампа також заперечував, що кандидат від Республіканців будь-коли висловлював таке.

Нагадаємо, Байден закликав політично укласти Трампа як загрозу демократії. Президент США Джо Байден під час виступу у передвиборчому офісі Демократичної партії у Нью-Гемпширі заявив, що Дональд Трамп становить загрозу для американської демократії.