УКРАЇНА

Сікорський заявив, що виплати українських біженців в Німеччині потрібно передавати Україні

Міністр закордонних справ Польщі запропонував передавати соціальні виплати українських біженців, які перебувають у Німеччині, безпосередньо Україні.

Під час нещодавньої зустрічі з канцлером Німеччини Олафом Шольцем міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський запропонував передавати соціальну допомогу українським біженцям, які перебувають у Німеччині, безпосередньо Україні. Про це він розповів в ефірі телеканалу TVP Info, передає RMF24.

За його твердженнями, українці мають можливість отримувати до 1200 євро на місяць соціальної підтримки у Німеччині, проте він вважає, що ці кошти краще витрачати на підтримку України безпосередньо. Сікорський зазначив, що такі фінансові стимули можуть спонукати українців залишатися в Німеччині.

«Добре, що існує фінансовий стимул бути в Німеччині замість того, щоб чоловіки воювали на фронті, а жінки відновлювали податкову базу», — заявив Сікорський.

Варто зазначити, що Німеччина досі залишається країною з найбільшою кількістю українців, які мають статус тимчасового захисту (1,11 мільйона осіб, що становить 26.9% від загальної кількості у Євросоюзі). За Німеччиною йдуть Польща (976 205 осіб, 23.7%) та Чехія (369 610 осіб, 9%).

Читайте також: Британська розвідка: Росія запустила рекордну кількість дронів-камікадзе у вересні по Україні

Нагадаємо, заохочуватимуть шукати роботу: що зміниться для українських біженців у Німеччині. Німеччина пропонує внести зміни до юридичного статусу українських біженців з метою скорочення витрат на соціальні виплати та стимулювання пошуку роботи.