ВСЕСВІТ

Прем’єр Польщі звинуватив РФ у гібридних атаках та погрожує вислати посла

Сікорський звинуватив Росію у поширенні неправдивої інформації, проведенні кібератак на компанії та установи, організації диверсій та незаконному перетині кордону громадян країни.

Міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський звинуватив Росію у гібридних атаках. Він зазначив, що після закриття російського консульства Польща може вислати посла РФ. Про це повідомляє TVP Info.

«Якщо ми виженемо посла, вони, звичайно, зроблять те саме. Цього поки не сталося, але якщо диверсії продовжаться, виключати це не можна», — заявив міністр.

Сікорський звинуватив Росію у поширенні хибної інформації, проведенні кібератак на компанії та установи, організації диверсій та незаконному перетині кордону громадян країни. Він також зазначив, що Польща вже обмежила пересування російських чиновників усередині країни, щоб утруднити дії, які «несумісні з їхнім дипломатичним статусом».

Польща дозволила працівникам посольства Росії у Варшаві пересуватися виключно Мазовецьким воєводством, при цьому консули мають право пересуватися тільки своїми округами. Глава МЗС Польщі сподівається, що російські громадяни візьмуть зрозумілі рішення і реакція польської сторони зупинить подальші гібридні атаки на країну. Він також згадав, що обізнаний з планами Росії.

«Ми знаємо, що планують росіяни, тому надсилаємо цей сильний сигнал: припиніть це», – резюмував Сікорський.

Варто зазначити, що посаду надзвичайного та повноважного посла Росії у Польщі з 2014 року обіймає 66-річний Сергій Андрєєв.

Нагадаємо, Польща проситиме таємні програми Плану перемоги у Києва. План Перемоги складається з п’яти основних пунктів та трьох таємних додатків. Одним із найважливіших елементів плану є пропозиція швидкого запрошення України до НАТО.