ВСЕСВІТ

Орбан розповів, що його лякає в плані перемоги Зеленського

Прем’єр Угорщини стверджує, що стратегія перемоги України нібито передбачає розпалення війни.

План перемоги президента України Володимира Зеленського, можливо, підштовхує до розширення військових дій. Про це повідомив прем’єр-міністр Угорщини Віктор Орбан, передає Magyar Nemzet.

«Зростають шанси, що війна пошириться, і якщо це станеться, хто знає, де вона зупиниться. Ми не були такі близькі до світової війни за останні сімдесят років. Король голий: брюссельські бюрократи втягнули Захід у безнадійну війну», — зазначив Орбан.

На його думку, стратегія перемоги України полягає в тому, щоб продовжити війну, запросити Україну до НАТО і перенести бойові дії на територію Росії. Орбан заявив, що, на його переконання, Україна прагне того, щоб після перемоги замінити американців та забезпечити безпеку всієї Європи за допомогою своєї посиленої армії.

«Отже, ми, угорці, можемо якось прокинутися та побачити слов’янських солдатів зі Сходу на угорській території. Ми цього не хочемо», — заявив Орбан.

За його словами, тиск з боку Брюсселя на Угорщину та уряд зростає.

«Ми, угорці, також маємо вирішити, чи хочемо ми воювати проти Росії», — додав він.

Варто зазначити, що на саміті 17 жовтня Орбан знову завадив зусиллям ЄС запровадження санкцій проти Росії, заблокувавши це рішення. Таким чином, було ускладнено плани залучення США до надання кредиту Україні на 50 мільярдів доларів.

Читайте також: Зеленський готує ще один план на час війни з РФ, — ЗМІ

Нагадаємо, Орбан засудив план перемоги Зеленського та назвав його провальним. Прем’єр-міністр Угорщини заявив, що Україна не здатна здобути перемогу над Росією у військовому суперництві.