УКРАЇНА

Не повторюйте долю російських солдатів: Україна звернулася до військових КНДР

Україна звертається до солдатів Корейської Народно-Демократичної Республіки, які підтримують Росію у війні, пропонуючи їм можливість знайти притулок шляхом здачі в полон.

Солдатам Корейської Народно-Демократичної Республіки (КНДР), яких направили підтримати Російську Федерацію під час війни, не слід йти шляхом російських окупантів. Україна пропонує їм можливість знайти притулок у разі здачі в полон. Таку інформацію поширив Telegram-канал проєкту «Хочу жити».

Читайте також: Туреччина призупинила експорт американських товарів військового призначення до РФ

«Ми звертаємося до бійців Корейської народної армії, які були відправлені на допомогу путінському режиму. Ви не повинні жертвувати своїм життям на чужій землі. Не варто повторювати долю сотень тисяч російських солдатів, які ніколи не повернуться додому. Здавайтеся в полон! Україна забезпечить вам захист, їжу і тепло», — заявили в проекті.

Тисячі російських окупантів, які обрали шлях здачі в полон, зробили мудрий вибір і тепер перебувають у комфортних умовах, чекаючи на закінчення повномасштабної війни, з триразовим гарячим харчуванням і медичним обслуговуванням.

«Не має значення, скільки солдатів Пхеньян направить на допомогу Росії, і на який напрямок їх буде відправлено — українські табори для військовополонених готові прийняти військовослужбовців будь-якої національності, віросповідання та ідеологічних поглядів», — додали представники проєкту «Хочу жити».

Читайте також: Трамп висловлював свою прихильність до Гітлера, — ексглава апарату Білого дому

Щоб зв’язатися з проєктом, можна скористатися одним із таких способів:

  • через Telegram-бот за вказаним посиланням;
  • за номером +38 044 350 89 17 або 688;
  • через Telegram або WhatsApp за номерами +38 095 688 68 88, +38 093 688 68 88, +38 097 688 66 88.

Нагадаємо, Кирило Буданов заявив, що КНДР надає ракети та людей Росії в обмін на ядерні технології. Зміцнення відносин між країнами стало результатом угоди про взаємну допомогу, яка була укладена між Путіним та Кім Чен Ином у Пхеньяні у червні 2024 року.