УКРАЇНА

МОЗ шукає можливості не допускати очільників МСЕК до інших адмінпосад, — Ляшко

Зараз проводиться робота щодо впровадження правових механізмів для перевірки чесності діяльності працівників, що можуть запобігти подальшому призначенню цих осіб на керівні посади в інших медичних установах.

Міністерство охорони здоров’я планує запровадити нові методи запобігання переходу керівників медико-соціальних експертних комісій (МСЕК), які себе дискредитують, на інші адміністративні позиції у сфері охорони здоров’я. Про це заявив голова МОЗ Віктор Ляшко на прес-конференції.

За його словами, часто через дії окремих осіб у системі МСЕК, котрі є корупційними, виникає недовіра до всієї медичної спільноти. Тому наразі проводиться робота щодо впровадження правових механізмів для перевірки чесності діяльності працівників, що допоможе запобігти можливості подальшого призначення таких осіб на керівні посади в інших медичних установах.

«Ми працюємо над нормативними актами, які регулюватимуть частоту перевірок та прозорість результатів. Це питання буде узгоджено з Державною регуляторною службою», – заявив Ляшко.

Міністр також зазначив, що МОЗ готове розглянути можливість зробити результати подібних перевірок публічними або частково публічними, щоб забезпечити прозорість та довіру до процесу.

Раніше повідомлялося, 64 начальники МСЕК повідомлено про підозру, понад 4 тис. довідок про інвалідність скасовано, — СБУ. Служба безпеки посилено розкриває масштабні корупційні схеми у медико-соціальних експертних комісіях із тісної співпраці з іншими правоохоронними органами.