УКРАЇНА

Митрополит із Закарпаття будує будинок під Москвою та має громадянство РФ, — журналіст

Митрополит Хустської єпархії УПЦ МП Марк, громадянин Росії, займається будівництвом елітного будинку під Москвою на фоні триваючої війни між Україною та Росією.

Митрополит Хустської єпархії Української Православної Церкви Московського Патріархату (УПЦ МП) Марк, під час війни з Росією, активно займається будівництвом власного будинку в Сергієвому Посаді, Московської області. Цю інформацію оприлюднив закарпатський журналіст і депутат Ужгородської міськради Віталій Глагола, посилаючись на дані своїх джерел у правоохоронних органах.

Читайте також: Не повторюйте долю російських солдатів: Україна звернулася до військових КНДР

Відомо, що владика Марк, який є громадянином Російської Федерації, планує завершити будівництво приватного будинку площею 1355 квадратних метрів у елітному районі Сергієвого Посада. За оцінками, вартість цього житла становить близько 20 мільйонів рублів, що еквівалентно приблизно 250 тисячам доларів США.

Глагола зазначив, що інформацію підтверджують дані з міграційної картки митрополита Марка, яку він заповнив під час отримання паспорта РФ. Це викликало обурення серед українців, які спостерігають за його діяльністю в умовах триваючої війни між Україною та Росією.

Згадуючи про кар’єру митрополита Марка, журналіст зазначив, що він обіймав різні високі посади в структурі Російської Православної Церкви. Зокрема, 25 червня 1978 року він був призначений благочинним Троїце-Сергієвої Лаври, що також знаходиться у Сергієвому Посаді.

Нагадаємо, правоохоронці запобігли теракту в Києві: затримано російських агентів. Служба безпеки України (СБУ) спільно з Національною поліцією успішно запобігли кривавому теракту в Києві, організованому російською військовою розвідкою (ГРУ).