УКРАЇНА

Масована нічна атака: Повітряні сили збили 57 ворожих БпЛА над Україною

Завдяки ефективним діям Повітряних сил та Сил оборони України було збито 57 ворожих безпілотників у 12 областях.

У ніч на 23 жовтня 2024 року Україна зазнала чергової масованої атаки з боку російських окупантів. Ворог запустив 81 ударний безпілотник типу «Shahed» та кілька дронів невстановленого типу з території Росії. Атаки розпочалися о 22:00 22 жовтня з напрямків Приморсько-Ахтарськ та Курськ, а також із Чорного моря противник завдав удару по Одещині керованою авіаційною ракетою Х-31П. Про це повідомляють у Повітряних силах ЗСУ.

Читайте також: Україна готова коригувати формулу миру — Єрмак

Українські Сили оборони швидко організували відбиття повітряної загрози. Повітряні сили України, зенітні ракетні війська, підрозділи радіоелектронної боротьби та мобільні вогневі групи ефективно протидіяли нападу. Завдяки їхнім зусиллям було збито 57 ворожих безпілотників у 12 областях України: Одеській, Миколаївській, Вінницькій, Сумській, Черкаській, Хмельницькій, Тернопільській, Кіровоградській, Київській, Полтавській, Чернігівській та Харківській.

Окрім цього, на 9:00 ранку ще 15 безпілотників були втрачені ворогом локаційно, що свідчить про ефективність української протиповітряної оборони. У той же час спостерігалося до 9 ворожих дронів у повітряному просторі України.

Нагадаємо, Генштаб назвав втрати Росії на 23 жовтня. ЗСУ ліквідували 1460 російських військових. Крім того, знищено дев’ять танків, 30 бронемашини та 85 БпЛА.