УКРАЇНА

ЗСУ звільнили території в районі Липців на Харківщині

Силам оборони вдається переймати ініціативу на півночі Харківщини та поступово звільняти українську територію.

Представник відділу зв’язків із громадськістю 13-ї бригади оперативного призначення НГУ «Хартія» Володимир Дегтярьов повідомив, що минулого тижня завершився новий етап операції на півночі Харківщини, який тривав кілька місяців. Про це він розповів у прямому ефірі телеканалу «Еспресо».

«Липці – це стратегічно важлива ділянка, адже коли бригада «Хартія» зайшла до Харківської області у травні цього року, ми зустріли ворога під час їхнього наступу вже на околицях Липців, звідки нам вдалося їх вибити. Власне всі ці місяці ми продовжуємо відштовхувати їх разом із дружніми підрозділами далі на північ, до кордону. Минулого тижня завершилася чергова фаза великої операції, яка тривала кілька місяців. Силам оборони вдалося звільнити ще одну ділянку перед Липцями», — сказав Дегтярьов.

Згідно з представником прес-служби 13-ї бригади оперативного призначення НГУ «Хартія», українським захисникам вдається вигравати ініціативу на півночі Харківщини та поступово звільняти українську територію.

«Справді, специфіка тих чи інших дій залежить від місцевості. Якщо відкрити карту і подивитися на навколишню місцевість, то можна побачити великі поля, між якими подекуди лісові масиви, лісопосадки, лісосмуги. Тому основні бої ведуться за ці лісові масиви, адже на відкритій місцевості немає сенсу будувати будь-які зони оборони”, — зазначив Дегтярьов.

За його словами, завдання полягає в тому, щоб здійснити певні дії, які дають змогу несподівано захопити ініціативу, проникнути в лісову смугу і просуватися вперед.

«Власне, це і відбувалося під час звільнення останніх територій», — додав він.

Читайте також: Росіяни підійшли впритул до лінії оборони ЗСУ в Часовому Яру, але ситуація контрольована

Раніше повідомлялося, що Сили оборони знищили російський Бук. Російське озброєння було розташоване приблизно за 60 кілометрів від фронтової лінії.