УКРАЇНА

В Україні повторно перевірять підприємства на критичність для бронювання від мобілізації

Кабінет Міністрів України ухвалив рішення про повторну перевірку підприємств, установ та організацій на відповідність критеріям для бронювання співробітників від мобілізації.

В Україні було ухвалено рішення про повторну перевірку підприємств, установ та організацій на відповідність критеріям, необхідним для бронювання співробітників від мобілізації. Зміни внесено до постанови від 22 жовтня 2024 року №1204.

Читайте також: Остін пояснив чому США забороняють бити по РФ ракетами ATACMS

Кабінет Міністрів оновив Критерії та порядок визначення організацій, які відіграють ключову роль у підтримці економіки та життєдіяльності населення в умовах особливого періоду, а також у задоволенні потреб Збройних Сил України.

Згідно з новою постановою, орган, відповідальний за визначення критично важливих підприємств, може провести перевірку на відповідність цим критеріям у разі потреби.

За підсумками перевірки орган ухвалює одне з таких рішень:

  • Про визнання невідповідності підприємства, установи або організації критеріям з подальшим скасуванням їх статусу.
  • Про підтвердження відповідності підприємства, установи або організації встановленим критеріям.

Читайте також: НАТО не готове надати Україні членство – заява глави місії США

Копія рішення, ухвалене за підсумками перевірки, має бути надіслана до Міністерства економіки, Міністерства оборони (включно зі Службою безпеки України, Службою зовнішньої розвідки та розвідувальним органом Міноборони) і Міністерства цифрової трансформації протягом одного дня після його ухвалення.

Нагадаємо, Росія перекинула на Курщину ракетний полк: експерти пояснили, у чому небезпека резонансного рішення. Ймовірно РФ зіткнулася із серйозним дефіцитом живої сили, змушуючи Москву вдаватися до мобілізації навіть фахівців зі стратегічних військових частин.