УКРАЇНА

Буданов назвав дату прибуття солдатів КНДР

Північнокорейські військові будуть у Курській області вже завтра. Їхня кількість та оснащення будуть відомі за кілька днів.

Перші солдати Північної Кореї прибудуть до Курської області РФ, щоб взяти участь у війні проти України, вже у середу, 23 жовтня. Про це заявив керівник Головного управління розвідки України (ГУР) Кирило Буданов, передає The War Zone.

«Чекаємо перші підрозділи завтра на Курському напрямку», — сказав Буданов.

За його словами, скільки саме буде північнокорейських військових та як вони будуть оснащені — поки не відомо. «Побачимо через кілька днів», — додав очільник ГУР.

Водночас зазначається, що у Південній Кореї зростає напруження щодо переміщення північнокорейських військ до Росії. Сеул розглядає можливість відправки своїх військових та важкого озброєння в Україну у відповідь на розгортання в Росії понад 12 тисяч солдатів КНДР, включаючи елітні підрозділи спеціальних операцій.

Раніше президент Володимир Зеленський заявляв, що є інформація про підготовку двох підрозділів із військових із Північної Кореї для участі у війні на боці РФ, може бути навіть дві бригади по 6 тисяч людей.

Тим часом у КНДР назвали «безпідставними чутками» відправку військ на війну в Україну.

Новини від Корреспондент.net в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/korrespondentnet та WhatsApp