ВСЕСВІТ

Британська розвідка: Росія запустила рекордну кількість дронів-камікадзе у вересні по Україні

Протягом вересня 2024 року Росія зафіксувала рекордну кількість запусків БПЛА на територію України, перевищивши 1300 атак.

Протягом вересня 2024 року Росія запустила понад 1300 безпілотних літальних апаратів односторонньої атаки (БПЛА) на територію України. Це найбільша кількість БПЛА, запущених за місяць з початку конфлікту. Виходячи з поточних темпів, майже напевно, що Росія перевищить цю кількість в жовтні 2024 року. Про це повідомляє Міністерство оборони Великобританії.

Читайте також: Чоловік намагався втекти з України з підробленими свідоцтвами про трьох дітей

“Незрозуміло, чи зможе Росія утримати ці темпи до кінця 2024 року. Проте, майже напевно, Росія розширює свої можливості для проведення широкомасштабних атак БПЛА OWA проти України, доповнюючи іранські поставки зростаючим внутрішнім виробництвом”, — йдеться у повідомленні.

У розвідці додають, що Росія використовує свої БПЛА OWA проти багатьох цілей, зокрема енергетичної інфраструктури, враховуючи їхню здатність завдавати ударів вглиб української території, зберігаючи тиск на українську систему ППО.

Нагадаємо, масована нічна атака: Повітряні сили збили 57 ворожих БпЛА над Україною. Завдяки ефективним діям Повітряних сил та Сил оборони України було збито 57 ворожих безпілотників у 12 областях.