ВСЕСВІТ

Байден закликав політично ув’язнити Трампа як загрозу демократії

Президент США Джо Байден під час виступу в передвиборчому офісі Демократичної партії в Нью-Гемпширі заявив, що Дональд Трамп становить загрозу для американської демократії.

Президент США Джо Байден заявив, що Дональд Трамп є загрозою для демократії і має бути ув’язнений «політично», як він закликав демократів у передвиборчому офісі в Нью-Гемпширі, щоб перемогти на виборах 5 листопада. Про це повідомляє Reuters.

Читайте також: Генсек НАТО зробив нову заяву щодо участі КНДР у війні в Україні

«Ми повинні посадити його за ґрати…Політично замкнути його. Замкніть його. Це те, що ми повинні зробити», — сказав Байден під оплески в передвиборчому офісі Демократичної партії в Конкорді, штат Нью-Гемпшир. 

Трамп, кандидат від республіканців і колишній президент, хоче знехтувати гарантіями Конституції США, сказав Байден. 

«Наша демократія буде під загрозою», якщо Трамп переможе кандидата від Демократичної партії Камалу Гарріс, — сказав він.

Коли Трамп балотувався в президенти в 2016 році, він неодноразово головував на мітингах, на яких натовпи скандували «посадіть її», маючи на увазі тодішню кандидатку від Демократичної партії Гілларі Клінтон. Він не стримував їх від цього скандування.

Читайте також: Україна готова коригувати формулу миру — Єрмак

Цього року під час мітингів на підтримку Гарріс її натовп іноді скандує «посадіть його», маючи на увазі Трампа, якого визнали винним у 34 кримінальних злочинах, пов’язаних з приховуванням грошей за мовчання, виплачених порнозірці. Йому також пред’явлені звинувачення в незаконній спробі скасувати свій програш на виборах 2020 року.

Але Гарріс припиняє скандування, кажучи, що Міністерство юстиції займеться цим питанням, поки вона намагається перемогти колишнього президента біля виборчої урни.

Нагадаємо, генсек ООН поїхав на саміт БРІКС, попри критику. Під час заходу, Антоніу Гутерреш порушить теми щодо України, конфлікту в Секторі Газа та свободи судноплавства в Чорному морі.