УКРАЇНА

Чоловік, якого доставила поліція, наклав на себе руки в пункті збору військовозобов’язаних: подробиці ТЦК

За словами представників ТЦК, військовозобов’язаному не чинилося жодного фізичного чи психологічного тиску — він просто чекав у збірному пункті, доки завершиться оформлення всіх документів.

21 жовтня 2024 року в одному з технічних приміщень пункту попереднього збору військовозобов’язаних на Полтавщині було виявлено тіло чоловіка з ознаками самогубства. Про це повідомляє прес-центр Полтавського ТЦК та СП. За словами представників ТЦК, слідів насильства не було виявлено. На місце події негайно викликали правоохоронні органи, які почали проводити розслідування.

“На пункт попереднього збору військовозобов’язаний був доставлений поліцією, оскільки перебував у розшуку. Він відмовився проходити військово-лікарську комісію та було складено акт відмови. За цим фактом готувалося повідомлення до поліції про скоєння ним кримінального злочину за статтею 336 Кримінального кодексу України. Громадянина минулого року вже було засуджено за цією статтею на три роки позбавлення волі зі звільненням від покарання з одним роком випробувального терміну, що завершився у вересні цього року», — наголошується в повідомленні.

Військовозобов’язаному не чинилося жодного фізичного чи психологічного тиску — він просто чекав у збірному пункті, доки завершиться оформлення всіх документів. У ТЦК також повідомляється, що правоохоронні органи розпочали кримінальну справу з цього питання. Для з’ясування всіх деталей та обставин проводиться спеціальне розслідування.

«До завершення слідчих дій закликаємо наших читачів дотримуватись інформаційної гігієни — перевіряйте інформацію та утримуйтеся від споживання неперевірених, збочених та маніпулятивних повідомлень», — заявили в ТЦК.

Читайте також: На Львівщині працівники ТЦК відвідують старшокласників у школах: названо мету

Нагадаємо, адвокат розповів, що буде у разі ігнорування повістки. Крім покарання штрафом за ігнорування повістки можуть застосовуватись інші заходи впливу, передбачені статтею 27 Закону України «Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію».