УКРАЇНА

У Львові затримали жінку, причетну до наруги над 39 могилами військовослужбовців

Львові встановили особу жінки, яка вчинила наругу над могилами військовослужбовців на Личаківському кладовищі.

У Львові правоохоронці встановили особу жінки, яка вчинила наругу над могилами військовослужбовців на полі Почесних поховань №76 Личаківського кладовища. 20 жовтня до поліції надійшло повідомлення про те, що на 39 могилах були розкидані квіти, вінки та лампадки. Про це повідомляє поліція Львівської області. 

З метою розкриття злочину до роботи залучили оперативників кримінальної поліції, слідчих, а також співробітників інших служб Львівського районного управління поліції №1. За даними правоохоронців, під час аналізу записів камер відеоспостереження вдалося встановити, що до скоєння злочину причетна 48-річна жителька Львова.

У результаті спільної роботи поліції та Управління Служби безпеки України у Львівській області зловмисницю було ідентифіковано. 

Під час процесуального керівництва Галицької окружної прокуратури жінці повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого частиною 2 статті 297 Кримінального кодексу України, що стосується наруги над могилою, іншим місцем поховання або над тілом померлого. 

Читайте також: Захист портів Одеси від ворожих атак посилять: що відомо

Санкція цієї статті передбачає покарання у вигляді обмеження волі на строк до п’яти років або позбавлення волі на той самий строк.

Досудове розслідування триває, і правоохоронці продовжують працювати над справою, аби забезпечити справедливість та пам’ять про полеглих Героїв.

Нагадаємо, окупанти знаходяться за 1,5 км від Мирнограда: місто готується до оборони. У Мирнограді майже не залишилося цілих багатоповерхівок, вони повністю або частково зруйновані.