УКРАЇНА

РФ накопичує ракети для удару по енергетиці України: ворог чекає на похолодання: Defense Express

Противник планує завдати ракетних ударів по енергетичній інфраструктурі України, очікуючи на настання певних температурних умов, які можуть призвести до максимальної шкоди.

Противник очікує настання певних температурних умов, щоб завдати ракетного удару по енергетичній інфраструктурі України в найбільш уразливий момент. Ворогу важливо вибрати час, коли удари можуть завдати максимальної шкоди, особливо в холодну пору року, коли споживання електроенергії зростає. Такі атаки можуть дестабілізувати роботу енергосистеми і погіршити ситуацію з опаленням у зимовий період. Про це заявив в ефірі телеканалу «Еспресо» директор інформаційно-консалтингової компанії Defense Express Сергій Згурець.

Читайте також: Після розслідування Bihus Info заступник Кличка вирішив звільнитися

«Певний час не було пусків Х-101. Можна припустити, що накопичуються ракети для ймовірних ударів по нашій енергетиці. Напевно, ворог вичікує на певні температурні зміни, коли цей удар буде найбільш дошкульним. З іншого боку, до цього готується наша ППО, усвідомлюючи ці ризики й підходи росіян, які мають на меті завдати максимальних збитків нашій енергетиці», — наголосив Згурець.

Він також додав, що запаси літаків у Росії ще зберігаються, але Ту-95МС дійсно зношуються.

«Є проблеми з двигунами, і це становить серйозну проблему для РФ. Вони намагаються економити льотний час. Проте бойові завдання намагаються виконувати для пусків крилатих ракет Х-101. Відбуваються підйоми бомбардувальників РФ для проведення умовно навчальних місій. Але зрозуміло, що навчальна місія на певному етапі може перейти в бойову», — додав він.

Нагадаємо, окупанти знаходяться за 1,5 км від Мирнограда: місто готується до оборони. У Мирнограді майже не залишилося цілих багатоповерхівок, вони повністю або частково зруйновані.