УКРАЇНА

Росія вчергове атакувала Україну дронами: сили ППО знищили 42 БПЛА

У ніч на 22 жовтня 2024 року Росія здійснила повітряну атаку на Україну, використовуючи 60 ударних безпілотних літальних апаратів, з яких 42 були знищені силами оборони.

У ніч на 22 жовтня 2024 року, починаючи з 20:00 21 жовтня, ворог здійснив повітряну атаку на територію України, використовуючи ударні безпілотні літальні апарати (БпЛА) типу «Shahed» та інші дрони невстановленого типу. Про це повідомляють у Повітряних силах ЗСУ.

Читайте також: Україна може стати членом НАТО за «західнонімецьким» принципом, — FT

За даними Повітряних сил України, протягом ночі в повітряному просторі було виявлено 60 ворожих БпЛА, запущених з території Росії з районів Курська, Єйська та Приморсько-Ахтарська. Атака була відбита силами української авіації, зенітними ракетними військами, підрозділами радіоелектронної боротьби та мобільними вогневими групами.

Станом на ранок, підтверджено знищення 42 ворожих БпЛА у Сумській, Дніпропетровській, Черкаській, Донецькій, Запорізькій, Київській, Херсонській та Харківській областях. Більшість атакованих БпЛА були знищені на Сумщині. На жаль, внаслідок цих атак є загиблі та постраждалі, і ми висловлюємо щирі співчуття рідним жертв.

Читайте також: Уряд Індії розповів про кількість повернутих громадян з армії РФ

Крім того, 10 російських безпілотників були локаційно втрачено. Один із них перетнув повітряний простір Білорусі, тоді як три повернулися на територію Росії. Ще один ворожий БпЛА продовжує знаходитися в повітряному просторі України.

Нагадаємо, The Guardian: Росія може залучити солдатів КНДР для зимових бойових дій на Донбасі. Росія може залучити північнокорейських солдатів для бойових дій на українському фронті, зокрема у зимових наступальних операціях.