УКРАЇНА

Росіяни підійшли впритул до лінії оборони ЗСУ в Часовому Яру, але ситуація контрольована

Окупанти постійно здійснюють авіаудари та обстріли з ракетних систем «Град».

У районі міста Часів Яр на Донеччині тривають важкі бої. Російським військам вдалося підійти впритул до лінії оборони українських сил, проте втрата населеного пункту поки не розглядається. Про це повідомив представник прес-служби 24-ї Окремої механізованої бригади імені Короля Данила, Іван Петричак під час телемарафону.

За його твердженнями, у районі Часового Яру ситуація напружена протягом всього місяця. Наразі сили бійців 24-го окремого мотострілецького батальйону спрямовані на знищення ворога у мікрорайоні Канал.

«Не було жодного дня, коли б окупанти не намагалися штурмувати. Вдень сонце, вночі та ввечері йде дощ, тож був сильний туман, і окупанти вкотре використали зміну погоди на свою користь, щоб перейти Канал», — зазначив Петричак. Він заявив, що піхотні частини російських збройних сил переважають «подекуди в рази». Крім того, Петричак відзначив постійні авіаудари та обстріли з ракетних систем «Град».

«Тактика ворога залишається незмінною. Ситуація дуже складна, але контрольована», — наголосив представник пресслужби.

Нагадаємо, окупанти знаходяться за 1,5 км від Мирнограда: місто готується до оборони. У Мирнограді майже не залишилося цілих багатоповерхівок, їх повністю або частково зруйновано.