ВСЕСВІТ

Литва пропонує направити війська ЄС до України через солдатів КНДР

ЄС потрібно знову обміркувати ідею президента Франції Макрона, щодо розміщення військ в Україні, оскільки солдати КНДР можуть приєднатися до РФ для участі у війні.

Європейським країнам слід переглянути ідею президента Франції Еммануеля Макрона щодо розміщення військ в Україні, оскільки солдати КНДР можуть приєднатися до Росії для участі у війні. Про це заявив міністр закордонних справ Литви Габріелюс Ландсбергіс в інтерв’ю Politico.

«Якщо інформація про те, що російські каральні загони оснащені північнокорейськими боєприпасами та військовослужбовцями, підтвердиться, нам доведеться повернутися до «черевиків на землі» та інших ідей, запропонованих Макроном», — зазначив він.

Президент Франції запропонував це у лютому, але його ідею відразу ж відхилив канцлер Німеччини Олаф Шольц, заявивши, що на території України не буде розміщено жодних європейських чи натовських військ.

«На жаль, ми знову відстаємо і діємо пасивно, але я вірю в нашу спільну здатність вжити всіх необхідних проактивних кроків для втілення ідей президента Макрона в дії», — заявив Ландсбергіс.
Нині західні лідери обережно ставляться до інформації про північнокорейців, яких направили до України.

Читайте також: КНДР відкидає звинувачення у відправленні солдатів до Росії

Нагадаємо, Південна Корея планує передати Україні наступальне озброєння через військові КНДР. Уряд Південної Кореї розглядає варіанти передачі як наступального, і оборонного озброєння.