ВСЕСВІТ

Лекорню розповів, яке важливе питання підіймає план перемоги Зеленського

Стратегія плану перемоги Зеленського є започаткуванням політичного шляху, за підтримки союзників, які мають допомагати Україні протягом тривалого часу.

Міністр оборони Франції Себастьян Лекорню висловив свою реакцію на план перемоги, представлений президентом України Володимиром Зеленським. На його думку, важливо зараз обговорити питання розміщення неядерних засобів стримування, щоб запобігти можливому продовженню російської агресії. Про це повідомляє TF1.

«Уявлення про припинення вогню для Києва порушує питання про звичайні засоби стримування, щоб перешкодити подальшій російській агресії, що є темою, яку необхідно вирішити зараз», — заявив він.

За словами міністра оборони Франції, стратегія перемоги Зеленського є започаткуванням політичного шляху, за підтримки союзників, які мають допомогти Україні протягом тривалого часу.

«Якось Україна знову розмовлятиме з Росією», — зазначив Лекорню. Він сказав, що план перемоги передбачає звільнення територій, захоплених Росією, проте наголосив:

«Складність наразі полягає в тому, що ми маємо прийняти баланс сил». На запитання, чи має Франція відправляти війська в Україну, міністр відповів:

«У нас були дебати про навчання (…) Те, що відбувається з Північною Кореєю, можливо, є поворотним моментом. Очевидно, що відносини та взаємозалежності з Пхеньяном, який постачає зброю протягом багатьох місяців, а також з Тегераном, є інтернаціоналізацією цієї напруженості у сфері безпеки».

Читайте також: Зеленський: Україна створила буферну зону на території Росії завдяки успішній операції ЗСУ в Курську

Раніше повідомлялося, що Україна може стати членом НАТО за «західнонімецьким» принципом, — FT. У статті розглядається можливість застосування для України так званого «західнонімецького сценарію», який передбачає вступ до НАТО з дією статті 5 на підконтрольні Києву території.