ВСЕСВІТ

Китай ухилився від відповіді щодо присутності військ КНДР в Росії

Журналісти тричі зверталися до представника відомства Китаю з проханням прокоментувати інформацію про присутність північнокорейських військових у Росії.

Міністерство закордонних справ Китаю уникає коментування повідомлень, що надійшли від України та Південної Кореї, про направлення військових із КНДР до Росії для участі у війні проти українського народу. Про це повідомляє Укрінформ у вівторок, 22 жовтня.

Журналісти на брифінгу в МЗС Китаю тричі зверталися до представника відомства Лінь Цзяню з проханням прокоментувати інформацію про присутність північнокорейських військових у Росії, але відповіді від нього не надійшло.

Вони хотіли почути відповідь на питання, як співвідносяться заклики Пекіна до деескалації та політичного врегулювання в Україні з фактичною участю у війні Північної Кореї. Журналісти також запитали, чи планує лідер КНР Сі Цзіньпін порушувати це питання на зустрічі з російським лідером Володимиром Путіним на саміті БРІКС у Казані.

Позиція Китаю щодо «української кризи» (так у КНР називають російську війну проти України, — ред.) є послідовною та чіткою. Ми сподіваємося, що всі сторони працюватимуть для деескалації та будуть віддані політичному врегулюванню», — повторив Лінь тричі.

Читайте також: The Guardian: Росія може залучити солдатів КНДР для зимових бойових дій на Донбасі

Раніше повідомлялося, що Південна Корея планує передати Україні наступальне озброєння через військових КНДР. Уряд Південної Кореї розглядає варіанти передачі як наступального, і оборонного озброєння.