УКРАЇНА

Зеленський назвав фактори, від яких залежить готовність Кремля до переговорів

Курська операція і вибори в США: Зеленський пояснив, від чого залежить готовність Путіна до переговорів.

Готовність Кремля до початку діалогу про припинення війни з Україною залежить від кількох факторів, основним із яких є позиція майбутнього президента США. Цю інформацію озвучив журналістам президент України Володимир Зеленський 21 жовтня, після зустрічі з міністром оборони США Ллойдом Остіном, передає РБК-Україна.

«На мою думку, по-перше, це залежить від виборів у Сполучених Штатах. Я думаю, що вони спостерігатимуть за політикою Сполучених Штатів у цьому питанні. А Сполучені Штати продемонструють політику дуже швидко, після виборів, на мою думку», — заявив він.

За його словами, президент отримав цю інформацію під час зустрічей із претендентами на пост президента США (Камалою Харріс та Дональдом Трампом).

«Я вважаю, що вони не чекатимуть до січня: вони нічого не зможуть зробити відповідно до їхніх повноважень, але щось зможуть», — зазначив Зеленський.

Глава держави стверджує, що другий аспект стосується енергетики та вільного судноплавства. Президент додав, що якщо Україні вдасться досягти успіху в цих сферах, це може стати сигналом про готовність Росії закінчити війну. Крім того, як третій пункт Зеленський згадав співпрацю України з деякими країнами Глобального Півдня.

«Ми її проводимо. Є зустрічі. Різні країни, різні контакти. Сибіга сьогодні поїхав до Туреччини. Завтра Рустем Умеров та Андрій Єрмак поїдуть до іншої країни Глобального Півдня», — додав він.

«Курська операція на всіх вплинула. Особливо на гравців Глобального Півдня. Для них це, звичайно, такий серйозний шок і сигнали, які говорять про стан армії Росії – що протягом кількох місяців їхня армія не може витіснити українських військових з території РФ», – підкреслив глава держави.

Читайте також: Лекорню розповів, яке важливе питання підіймає план перемоги Зеленського

Нагадаємо, Зеленський: Україна створила буферну зону на території Росії завдяки успішній операції ЗСУ у Курську. Президент України повідомив про успішну операцію ЗСУ у Курській області, яка дозволила Україні створити буферну зону на території Росії, попередивши розширення війни на українських землях.