УКРАЇНА

Зеленський відповів на чутки щодо звільнення Буданова та Умєрова

Напередодні в деяких ЗМІ була інформація про можливе звільнення керівника (ГУР) Міністерства оборони України генерал-лейтенанта Кирила Буданова та Міністра оборони Рустема Умєрова.

Президент України Володимир Зеленський зіткнувся зі чутками про можливе звільнення міністра оборони та голови ГУР. Однак він наголосив, що не планує цього робити. Про це глава держави повідомив під час зустрічі з журналістами, передає РБК-Україна.

«Я не збирався цього робити. Я не збирався змінити Буданова. Ця інформація ходила, так. Щодо Умерова не було теж такого питання», – підкреслив Зеленський.

Варто зазначити, що раніше в деяких ЗМІ з’явилася інформація про можливе звільнення керівника Головного управління розвідки (ГУР) Міністерства оборони України генерал-лейтенанта Кирила Буданова. Одне з джерел, яке цитує українське видання, підтвердило таку можливість, заявивши: «Подібний варіант розглядається».

Раніше повідомлялося, що Зеленський назвав фактори, від яких залежить готовність Кремля до переговорів. Курська операція та вибори у США: Зеленський пояснив, від чого залежить готовність Путіна до переговорів.