УКРАЇНА

Захист портів Одеси від ворожих атак посилять: що відомо

Наразі до портів Одеси, Чорноморська та Південного прямує 86 суден, призначених для експорту майже 2 мільйонів тонн вантажів.

У портах Одеси планується посилити захист. Також у пріоритеті стоїть забезпечення безпеки персоналу та відновлення інфраструктури. Про це повідомляє прес-служба Міністерства розвитку громад та територій України у Facebook.

«Підсилюємо оборонні заходи в кожному порту. Запроваджуємо додаткові дії, які підвищать рівень обороноздатності та безпеки», — заявив віце-прем’єр-міністр з відновлення України – міністр розвитку громад та територій України Олексій Кулеба.

На його думку, важливо також забезпечити додаткову безпеку працівників компаній на території морського порту, зокрема створення мобільних укриттів на спеціально відведених місцях.

«Додатково будуть виділені кошти на відновлення інфраструктури одеського порту. Зокрема, це буде включати модернізацію ключових об’єктів і посилення загальної захищеності портових територій», — зазначив він.

За даними міністерства, наразі до портів Одеси, Чорноморська та Південного прямує 86 суден, призначених для експорту майже 2 мільйонів тонн вантажів. За час дії Українського коридору в ці три порти зайшли понад 2,8 тисячі суден, які доставляють продукцію до більш ніж 50 країн світу.

Нагадаємо, атаки РФ на портову інфраструктуру не вплинули на функціональність зернового коридору. Проте захист має бути посилений засобами протиповітряної оборони за підтримки українських союзників.