УКРАЇНА

Генпрокурор Костін пішов у відставку через корупційний скандал у МСЕК

Генеральний прокурор України Андрій Костін оголосив про свою відставку у зв’язку з корупційними зловживаннями в медико-соціальних експертних комісіях та скандалом, пов’язаним з прокурорами, які отримали фіктивні інв

Генеральний прокурор Андрій Костін заявив про свою відставку з посади через корупцію в МСЕК та скандал з прокурорами, які отримали інвалідність. Про це йдеться у заяві, опублікованій на Telegram-каналі Генеральної прокуратури.

Читайте також: ООН підрахувала втрати населення України внаслідок війни

За словами Генерального прокурора, сьогодні президент України провів засідання Ради національної безпеки і оборони, на якому обговорювалася «відверто аморальна ситуація з фіктивною інвалідністю державних службовців». Наразі тривають перевірки на всіх рівнях влади, розслідуються кримінальні провадження.

“Багато ганебних фактів зловживань встановлено і в системі органів прокуратури України. Вважаю абсолютно правильною позицію Президента України Володимира Зеленського щодо того, що мають бути не лише скасовані всі неправомірні рішення щодо надання інвалідностей, відповідних пенсійних та інших нарахувань, мають бути не лише чіткі законодавчі та організаційні зміни, але й персональна відповідальність. У тому числі, політична відповідальність. Я вдячний Президенту України та Верховній Раді України за довіру. Але в даній ситуації вважаю правильним заявити про звільнення з посади Генерального прокурора”, — йдеться у повідомленні. 

Нагадаємо, 64 начальникам МСЕК повідомлено про підозру, понад 4 тис. довідок про інвалідність скасовано. Служба безпеки посилено розкриває масштабні корупційні схеми у медико-соціальних експертних комісіях за тісної співпраці з іншими правоохоронними органами.