УКРАЇНА

В очільниці Миколаївської МСЕК виявили 450 тисяч доларів, а у її сина паспорт РФ

Також чиновниця оформила собі та синові 2 групу інвалідності для отримання від держави додаткових пільг та соціальних виплат.

Співробітники Служби безпеки України викрили керівницю Миколаївського обласного центру медико-соціальної експертизи у корупційних схемах, пов’язаних з ухиленням від мобілізації. Про це повідомляють СБУ та Офіс Генерального прокурора.

Зазначається, що під час проведення обшуків у чиновниці було виявлено понад 450 тисяч доларів готівкою, а також колекція ювелірних виробів, яку вона приховувала за різними адресами. Більша частина грошей та цінностей була захована у квартирі свого сина, який є студентом медичного вишу. Крім того, у сина було виявлено російський паспорт, отриманий у консульстві Росії в Одесі до початку повномасштабної війни.

За даними слідства, з 2015 до 2023 року голова центру декларувала офіційний дохід приблизно у розмірі 2 мільйонів гривень. Щоб приховати незаконні доходи, вона оформила на свого сина три незадекларовані квартири. Згідно з розслідуванням, з 2015 по 2023 рік глава МСЕК вказувала у своїх деклараціях лише офіційні доходи загальною сумою трохи більше ніж 2 млн гривень.

«Крім того встановлено, що у 2023 році чиновник оформила собі та синові 2-у групу інвалідності для отримання від держави додаткових пільг та соціальних виплат», — зазначили у СБУ.

Читайте також: ДБР знайшли $1,5 млн у депутатки Хмельницької міськради

Раніше повідомлялося, МОЗ позбавило інвалідності 74 особи, які встановила Хмельницька МСЕК. У 38 випадках ІІ групу інвалідності було скасовано та встановлено ІІІ групу інвалідності, у 36 випадках групу інвалідності було знято.