УКРАЇНА

Під Брянськом ліквідовано пілота Ту-22М3, причетного до атаки ТЦ у Кременчуці

Тіло начальника штабу російської авіаційної ескадрильї з численними травмами голови знайдено у російському селі Супонево під Брянськом.

У російському селі Супонево під Брянськом виявлено тіло начальника штабу російської авіаційної ескадрильї з множинними травмами голови. Пілот 52-го важкого бомбардувального авіаполку ВКС РФ, який брав участь в ударі по ТЦ «Амстор» у Кременчуці на Полтавщині, було знайдено мертвим. Удар по торговому центру призвів до загибелі 22 людей. Про це повідомляє ГУР Міноборони.

«Вранці 20 жовтня 2024 року в яблуневому саду села Супонево під Брянськом в Росії знайшли труп військового злочинця Голенкова Дмитра Володимировича — пілот 52-го важкого бомбардувального авіаполку вкс РФ (в/ч 33310), що базується на аеродромі «Шайківка» і має на озброєнні бомбардувальники Ту-22М3″, — наголошується у заяві.

Повідомляється, що військовий злочинець обіймав посаду головного штаб-капітана російської авіаційної ескадрильї. Голенков був причетний до ракетних атак на українські цивільні об’єкти, включаючи торговий центр «Амстор» у місті Кременчук Полтавської області.

Під час удару РФ, 27 червня 2022 року в торговельно-розважальному центрі було близько 1000 людей. Внаслідок військового злочину тоді загинули 22 особи, а десятки було поранено. Саме Голенков вважається відповідальним за ракетний удар по житловому будинку у Дніпрі 14 січня 2023 року, який забрав життя 46 українців, серед них 6 дітей. За даними ГУР, тіло російського військового злочинця було знайдено з численними травмами голови, ймовірно, завданими молотком.

Читайте також: Осужденный в России за участие в ТРО американец жалуется на пытки — СМИ

Раніше повідомлялося, планували вбивство судді: в Умані судитимуть «смотрячого» та кілера. Зловмисники ретельно готувалися до скоєння вбивства, стежили за суддею, вивчали його порядок дня, місця, де найчастіше буває. Злочинна пара також придбала зброю та гранати.