УКРАЇНА

В «Укроборонпромі» новий гендиректор: обирали з 20 кандидатів

Наглядова рада Акціонерного товариства «Українська оборонна промисловість» призначила Олега Гуляка на посаду Генерального директора.

Наглядова рада Акціонерного товариства «Українська оборонна промисловість» оголосила про призначення Олега Гуляка на посаду Генерального директора компанії. Це рішення стало результатом ретельного процесу відбору, в якому брало участь українське представництво міжнародної компанії Odgers Berndtson, що спеціалізується на підборі керівників вищої ланки. Про це повідомляє пресслужба АТ «УОП» у Facebook.

Читайте також: Генштаб: Втрати армії РФ в Україні перевищили 680 тисяч осіб

Серед понад 20 кандидатів, які претендували на цю важливу посаду, до фінального шорт-листа потрапило лише три особи. Фінальні співбесіди з кандидатами проходили за участю представників посольств США, Великої Британії та Німеччини, що підкреслює міжнародний інтерес до майбутнього Укроборонпрому.

Міністр з питань стратегічних галузей промисловості Герман Сметанін зазначив: «Олег Гуляк добре знає нагальні потреби війська, є досвідченим керівником. Головні завдання, які стоять тепер перед ним — збільшувати обсяги виробництва і надалі, завершити реформу державного сектору ОПК і побудову ефективної антикорупційної інфраструктури».

Голова наглядової ради Укроборонпрому Давід Ломджарія також відзначив професіоналізм Гуляка, зокрема його досвід роботи в Міністерстві оборони України та на посаді керівника напрямку логістики Збройних Сил України. 

Читайте також: Мер Львова відповів, чи потрібно відкривати аеропорт під час війни

“Для нас вкрай важливо, що найбільшу державну оборонну компанію очолила людина, яка має досвід роботи в Міністерстві оборони України та керівника напрямку логістики ЗСУ. Це – професіонал, який чудово розуміється на тому, що саме потрібно для Сил оборони України. Він є справжнім лідером: ініціативним, відповідальним та ефективним. Тому ми вирішили призначити Генеральним директором Товариства Олега Гуляка. Я вдячний нашим партнерам з Odgers Berndtson за якісну роботу, а іншим претендентам на посаду – за участь у конкурсі”, — заявив він. 

Олег Гуляк, в свою чергу, висловив вдячність за надану довіру: “Я вдячний за довіру очолити Укроборонпром. Наша праця є надважливою для досягнення Перемоги над ворогом. Попереду багато роботи, важливих завдань і нових викликів. Проте впевнений, разом з нашою командою ми досягнемо необхідних результатів”.

Нагадаємо, в Україні планують збільшити термін підготовки мобілізованих: Сирський розповів подробиці. У рамках проєкту було оновлено програму БЗІН з урахуванням актуальних потреб та викликів щодо мобілізованих.