ЗАПОРІЖЖЯ

Окупанти судять 32-річного співробітника Запорізької АЕС: у чому його звинувачують

Російський так званий суд обрав запобіжний захід 32-річному енергодарцю у вигляді тримання під вартою. Сергія Потинга звинувачують в участі в терористичній спільноті, замах на вчинення терористичного акту, а також у незаконному придбанні, передачі, зберіганні, перевезенні та носінні вибухових речовин та пристроїв.

Про це повідомляють у Генеральній прокуратурі РФ.

Сергій – інженер цеху теплової автоматики та вимірювань на Запорізькій АЕС. Після початку повномасштабного вторгнення чоловік залишився працювати на станції. З кінця червня 2023 російські окупанти утримують його в полоні.

«Сергій, перебуваючи у справжньому полоні рашистів, регулярно піддається катуванням та фізичному насильству. А після тортур загарбники щоразу відправляють інженера до лікарні, аби він не помер», – повідомляли тоді в «Енергоатомі».

Після численних тортур енергодарця звинуватили у співпраці із головним управлінням розвідки Міністерства оборони України. Нібито він фотографував авто, що на території ЗАЕС, відстежував маршрути пересування та місця стоянок. Цю інформацію він нібито передавав через месенджер українського куратора.

«У травні 2023 року він отримав завдання ліквідувати в Енергодарі співробітника правоохоронних органів шляхом підриву вибухового пристрою. Через схованку він отримав і переніс у свою квартиру вибухівку, яку згодом заклав під днище легкового автомобіля, який використовується посадовцем. Однак вибуховий пристрій було виявлено та знешкоджено співробітниками правоохоронних органів, а Потинга затримано», – повідомляє російська прокуратура.

На сьогодні росіяни направили справу відносно Потинга до Південного окружного військового суду для розгляду по суті.

Російські загарбники засудили працівника Запорізької АЕС до 13 років ув’язнення за так зване «шпигунство»


Читайте також:

Обмін військовополоненими: серед звільнених п’ять мешканців Запорізької області

Oтримуйте нoвини швидше з дoпoмoгoю нaшoгo Telegram-кaнaлa: https://t.me/onenews_zp 

Підписуйтесь нa «Перший Зaпoрізький» в Instagram!