ВСЕСВІТ

ЄС призупиняє процес вступу Грузії через невідповідність принципам Союзу

На саміті в Брюсселі Європейський Союз оголосив про фактичне призупинення процесу вступу Грузії до ЄС через невідповідність дій грузинського уряду європейським принципам.

На саміті в Брюсселі лідери Європейського Союзу офіційно заявили про фактичне призупинення процесу вступу Грузії до ЄС. Про це йдеться в підсумковому документі засідання Європейської Ради.

Читайте також: Байден у ФРН говоритиме про війну в Україні

У документі підкреслюється, що ЄС продовжує надавати підтримку грузинському народу на шляху до європейської інтеграції.

«Однак викликає серйозне занепокоєння курс грузинського уряду, який йде врозріз з основними цінностями та принципами ЄС», — наголошується в документі.

Європейська Рада попередила, що дії влади Грузії можуть поставити під загрозу її європейське майбутнє і фактично призупинити процес приєднання до ЄС.

«Грузії необхідно провести демократичні, інклюзивні та стійкі реформи відповідно до принципів європейської інтеграції. Європейський Союз продовжуватиме пильно стежити за розвитком подій», — йдеться в документі.

Читайте також: Ворог просунувся в Часовому Яру — DeepState

У ЄС також очікують, що майбутні парламентські вибори відбудуться вільно і чесно, із забезпеченням доступу для міжнародних і національних спостерігачів. Крім того, Європейська Рада підтвердила підтримку територіальної цілісності та суверенітету Грузії в її міжнародно визнаних кордонах.

Нагадаємо, ЦАХАЛ показав кадри останніх хвилин життя нового очільника ХАМАС (відео). Перед ліквідацією лідера ХАМАС, ЦАХАЛ та служба безпеки Шабак протягом кількох місяців збирали розвідувальні дані.