УКРАЇНА

Повітряні сили продемонстрували роботу ЗРК IRIS-T в Україні (відео)

ЗСУ почали використовувати зенітний ракетний комплекс IRIS-T, який разом із системою NASAMS став першим західним рішенням середньої дальності для оборони країни.

З жовтня 2022 року на озброєнні Збройних Сил України перебуває зенітний ракетний комплекс IRIS-T, який разом із системою NASAMS став першим західним рішенням середньої дальності для оборони країни. У Повітряних силах ЗСУ показали кадри, як українські захисники неба використовують німецькі зенітно-ракетні комплекси IRIS-T. 

Читайте також: РФ за добу втратила понад 1400 солдатів — Генштаб

“Nasams та IRIS-T – перші західні зенітні ракетні системи середньої дальності, які почали захищати критичну інфраструктуру України від масованих атак ворога”, — йдеться у повідомленні. 

Сьогодні в Повітряних Силах вже розгорнуто кілька батарей IRIS-T та NASAMS, які поступово витісняють застарілі зенітні ракетні комплекси радянського виробництва. Завдяки цьому Україні вдається суттєво підвищити рівень захисту стратегічних об’єктів, включаючи енергетичну інфраструктуру та населені пункти.

Для довідки. IRIS-T, розроблений німецькою компанією Diehl Defence, є одним із найсучасніших зенітних ракетних комплексів, здатним знищувати всі аеродинамічні цілі на відстані до 40 км. Ця система відзначається високою точністю та швидкістю реакції, що робить її незамінним інструментом у протиповітряній обороні України.

Нагадаємо, росіяни атакували Україну 56 безпілотниками: 22 збито, але зафіксовано 5 влучань по інфраструктурі. У ніч на 17 жовтня 2024 року українські сили оборони відбили потужний напад з боку Росії, який включав використання керованої авіаційної ракети та безпілотників.