ВСЕСВІТ

План перемоги Зеленського, ймовірно, не задовольнить прихильників миру з РФ, — WP

Експерти вважають, що успіх плану залежить від значного збільшення військової допомоги від США та інших країн НАТО.

Президент України Володимир Зеленський представив свій «план перемоги», який, як очікується, розчарує тих, хто сподівався на мирні переговори з Росією, повідомляє The Washington Times.

Читайте також: Понад 10 000 солдатів КНДР перебувало на полігонах РФ у вересні, — ЗМІ

Видання нагадує про нещодавню розмову між президентом США Джо Байденом та українським лідером, зазначивши, що після цього в Білому домі практично не коментували позицію щодо «плану перемоги» України.

“Президент Зеленський розповів президенту Байдену про своє бачення перемоги над Росією, і обидва лідери доручили своїм командам продовжити консультації щодо наступних кроків”, — заявили в Білому домі.

Також Держдепартамент США не дав детальної відповіді на представлений план.

“Ми продовжуємо працювати з урядом України з цього питання”, — прокоментував представник Держдепартаменту Метью Міллер.

The Washington Times вважає, що адміністрація Байдена не випадково анонсувала новий пакет військової допомоги в розмірі 425 мільйонів доларів відразу після того, як Зеленський представив свій план.

Читайте також: 51 прокурор Хмельниччини оформили інвалідність через депутатку від «Слуги народу»: розпочато розслідування

“Насправді, успіх плану пана Зеленського залежить від значного збільшення військової допомоги від США та інших країн НАТО. Пропозиція навіть включає заклик до «підтримки з боку наших партнерів в укомплектуванні резервних бригад для Збройних сил України», що, схоже, поглиблює залучення західних країн у майбутню безпеку України”, — додають автори статті.

Раніше повідомляли, що Володимир Зеленський виступив у Верховній Раді з планом перемоги. Президент України Володимир Зеленський представив у Верховній Раді свій план перемоги, який складається з п’яти ключових пунктів.