УКРАЇНА

План перемоги: Сирський розповів, які пропозиції готує Британія

Сирський надав британському колезі інформацію про поточну обстановку на полі бою, також командувачі обговорили нанесення ударів по військовим об’єктах РФ.

Великобританія розглядає свої пропозиції щодо можливості атакувати військові об’єкти на території Росії. Ці пропозиції аналізуються в рамках плану перемоги. Про це повідомив головнокомандувач Військових Сил України Олександр Сирський в Telegram.

Главком ВСУ провів телефонну розмову з головним штаб-адміралом оборони Великобританії, сером Тоні Радакіні. Сирський надав британському колезі інформацію про поточну обстановку на полі бою. Крім того, командувачі обговорили нанесення ударів по російським військовим об’єктам.

«Окремо обміркували можливості ураження військових об’єктів противника в оперативно-стратегічній глибині. Зараз британська сторона розробляє власні пропозиції в рамках практичної реалізації плану перемоги», — написав Сирський. Головнокомандувач також висловив занепокоєння Великої Британії з приводу порушення міжнародного гуманітарного права та військових порушень, вчинених російськими збройними силами. Це охоплює удари по критичній інфраструктурі України й нецільову атаку на громадянські об’єкти в результаті масованих бомбардувань.

Як зазначив Сирський, основними цілями співпраці України та Британії є поставка військової техніки та озброєння, навчання персоналу та вдосконалення використання сучасних засобів ураження.

Читайте також: РФ запустила по Україні 136 БпЛА: 51 знищили, 60 локаційно втрачені, більш як 20 — ще у повітрі

Нагадаємо, Сирський повідомив, скільки військових РФ було перекинуто в Курську область. Такі дії Російської Федерації привели до ослаблення російських військових формувань на інших українських ділянках.