УКРАЇНА

Слідство знайшло у голови Хмельницької МСЕК ще понад півмільйона доларів у польських банках

Йдеться про $590 тисяч або 21,5 мільйона гривень за курсом Національного банку на момент операції.

У ході розслідування справи про незаконне збагачення голови Хмельницького обласного центру медико-соціальної експертизи (МСЕК) та депутата облради Тетяни Крупи, з’явилися нові несподівані деталі. В неї виявили ще 590 тисяч доларів, які вона зберігала не в Україні, а в Польщі. Про це повідомляє Glavcom, посилаючись на дані судового реєстру.

У суді наголошується, що сім’я підсудної зберігала значні суми у закордонних банках, які не були зазначені у декларації за 2023 рік. Йдеться про $590 тисяч або 21,5 мільйона гривень за курсом Національного банку на момент операції. Тетяна Крупа перерахувала кошти на рахунок польського банку Pekao (Bank Polska Kasa Opieki) 26 жовтня 2022 року. Відповідний платіжний документ виявили співробітники Державного бюро розслідувань у її квартирі на початку жовтня поточного року.

За словами правоохоронців, чоловік Тетяни Крупи, Володимир Крупа, також має рахунки в Польщі на загальну суму 11,3 тис. євро та $1,2 млн. Він також не вказав у декларації своєї дружини дані кошти. Внаслідок слідства, глава МСЕК Тетяна Крупа має пояснити походження приблизно 137 млн ​​гривень ($3,17 млн, 135,2 тис. євро та 1,19 млн гривень), знайдених у квартирі чиновниці, але не відображених у її декларації.

Читайте також: СБУ затримала військового, який наводив ворожу артилерію на свою бригаду ЗСУ

Нагадаємо, депутатці, у якої вилучили понад $1,5 млн, оголосили підозру. Під час обшуку у неї було вилучено понад 1 мільйон 491 тисячу доларів, 30 тисяч євро та 500 тисяч гривень.