УКРАЇНА

Ректорка закарпатського університету організувала фіктивне навчання понад 300 чоловіків

Зловмисники заробляли на відстрочках від мобілізації, отримуючи від 500 до 1000 доларів за кожного призовника.

На Закарпатті правоохоронці затримали ректорку Східно-європейського слов’янського університету Людмилу Несух у рамках масштабного розслідування корупційної схеми. Згідно з інформацією, у затриманій групі також знаходились колишній проректор приватного університету та представник військової служби правопорядку. Про це повідомив журналіст Віталій Глагола. 

Читайте також: У ЗСУ розкрили причини призначення Ляшка командиром батальйону

Зловмисники організували схему, яка дозволяла чоловікам призовного віку отримувати статус «здобувача освіти» за оплату в розмірі 1500 євро. 

Це, у свою чергу, надавало їм можливість отримати відстрочку від мобілізації за додаткову плату, яка коливалася від 500 до 1000 доларів. Таким чином, понад 300 осіб змогли скористатися цією схемою.

У ході обшуків у затриманих було вилучено понад 4,5 мільйона гривень у різних валютах. Встановлено, що корупційні дії тривали протягом тривалого часу, що свідчить про систематичний характер злочинної діяльності.

Нагадаємо, 80% українців підтримують закон про заборону релігійних об’єднань, пов’язаних з РПЦ. За даними КМІС, практично у всіх регіонах більшість українців підтримують ухвалений закон.