ЗАПОРІЖЖЯ

За два тижні ворог завдав понад 30 ударів КАБами по Запоріжжю

За останні два тижні російські війська випустили по Запоріжжю понад 30 керованих авіаційних бомб.

Про це повідомила Регіна Харченко, виконуюча обов’язки міського голови.

За словами посадовці ворог завдає удари по 5-7 локаціям в місті. Наразі пошкоджено сотні приватних та багатоквартирних будинків, де мешкають мирні мешканці. Наразі міська влада, за словами Харченко, максимально зорієнтована на те, щоб допомагати постраждалим, усувати наслідки обстрілів, а також щоб пошкоджене майно було готове до початку опалювального сезону.

На останній позачерговій сесії були виділені кошти на надання допомоги людям, чиє житло пошкоджено ворожими ударами. Понад 21 мільйон гривень допомоги передбачено власникам приватних осель на ремонт пошкоджених російськими ударами покрівель.

«Кожен власник пошкодженого приватного будинку отримає понад 58 тисяч гривень для того, щоб вирішити питання з покрівлею і також районні адміністрації видають необхідні будівельні матеріали. Вся ця процедура повторюється і для мешканців багатоквартирних будинків. Пільгові категорії, які мають відповідні соціальні статуси, отримують від міської влади по 15 тисяч гривень. Мешканці чиє житло, на жаль, не придатне для проживання будуть отримувати по 10 тисяч гривень від міської ради щомісячно», – зазначила Регіна Харченко.

Також в місті збільшили кількість гуманітарних автобусів, які виступають певними хабами біля місць ворожих ударів. Там людина може отримати соціальну та психологічну допомогу, теплу їжу, одяг, зігрітися.

Зруйновано та пошкоджено будинки, знищено майно людей: наслідки ворожих ударів по Запорізькій області, — ФОТО


Читайте також:

Погрожують обмеженням та позбавленням батьківських прав: в окупованому Бердянську загарбники посилили тиск на батьків школярів

Oтримуйте нoвини швидше з дoпoмoгoю нaшoгo Telegram-кaнaлa: https://t.me/onenews_zp 

Підписуйтесь нa «Перший Зaпoрізький» в Instagram!