ВСЕСВІТ

У Бєлгородській області евакуюють мешканців з двох населених пунктів: яка причина

Чиновники пообіцяли, що місцевим жителям буде виділено нове житло, проте не уточнили деталі.

Губернатор Білгородської області В’ячеслав Гладков оголосив про необхідність евакуації мешканців сіл Петрівки та Солов’ївки, які розташовані близько до кордону з Харківською областю України. Про це він проінформував у вівторок, 8 жовтня, зазначивши, що рішення було ухвалено на засіданні Оперативного штабу.

Зокрема, він оголосив, що селища «закривають на в’їзд і приступають до процесу переселення». Гладков запевнив, що місцевим жителям буде виділено нове житло, проте не уточнив деталі. Причиною такого рішення він назвав «постійні обстріли». На початок 2010 року у селищі Петрівці проживало 413 осіб, у Солов’ївках – лише 46.

Читайте також: Україна зберігає на Курщині необхідний тиск на Росію — Зеленський

Раніше повідомлялося, що армія РФ обстрілює Курщину там, де немає ЗСУ, — ОТУ «Сіверськ». Місцеві страждають, вони змушені кілька годин ховатися по підвалах. Російські військові продовжують інтенсивні обстріли територій у Курській області, підконтрольних Україні, навіть попри відсутність українських військових у цих населених пунктах. Місцеві жителі збентежені щодо мотивів таких атак.