ЗАПОРІЖЖЯ

З окупації повернули ще сімох неповнолітніх, серед них — діти з Запорізької області, — ФОТО

Чотири родини із тимчасово окупованих територій Запорізької, Херсонської та Луганської областей повернули на підконтрольну Україні територію. В сім’ях виховуються семеро дітей.

Про це повідомив уповноважений Верховної Ради України з прав людини Дмитро Лубінець.

Вони жили під тиском окупації та були змушені підкорятися жорстким умовам російських загарбників — отримувати паспорти РФ, віддавати своїх дітей до російських шкіл, де вчили брехливу історію та навіть змушували приміряти форму загарбників.

Кожен день був випробуванням: страх через озброєні обшуки, допити, тиск щодо погроз позбавлення батьківських прав та вилучення дітей, занепад власної справи та гідного заробітку.

Сімей зустріли представники омбудсмена у регіонах, щоб допомогти із закриттям першочергових потреб після повернення. Насамперед діти потребують влаштування до школи, психологічної та гуманітарної допомоги та соціальної інтеграції.

Якщо Вашу дитину депортували в РФ, чи вона перебуває на тимчасово окупованій території, то окрім поліції варто повідомити Офіс Омбудсмана: гаряча лінія 0 800 50 17 20 у межах України, 044 299 74 08 — для дзвінків з-за кордону, електронна адреса — hotline@ombudsman.gov.u.

Підземну школу в Південному мікрорайоні Запоріжжя планують відкрити наприкінці року, — ВІДЕО


Читайте також:

Продовжують ремонтні роботи: запоріжців попереджають про обмеження руху на ДніпроГЕС

Oтримуйте нoвини швидше з дoпoмoгoю нaшoгo Telegram-кaнaлa: https://t.me/onenews_zp 

Підписуйтесь нa «Перший Зaпoрізький» в Instagram!