ВСЕСВІТ

Іран та Росія поглиблюють зв’язки, що призводить до дестабілізації у світі, — Держдеп

Ситуація впливає не лише на Близький Схід, але також на всі місця, де активні Іран та Росія.

Вашингтон визнає зміцнення співробітництва та поглиблення зв’язків між Тегераном та Москвою як суттєве джерело дестабілізації. Це важливо як для конкретних регіонів, так і глобального масштабу. Про це повідомив представник Державного департаменту США Метью Міллер на брифінгу у Вашингтоні.

Відповідь було надано на запит журналістів щодо нещодавнього повітряного удару Ірану по Ізраїлю. Питання викликало занепокоєння Держдепу щодо участі «друзів» та союзників Тегерана — Росії та Китаю у цій війні, враховуючи їхню співпрацю на іншому фронті, в Україні.

«Звичайно, ми сприймаємо поглиблення зв’язків між Іраном і Росією як регіон, що неймовірно дестабілізує», — зазначив американський чиновник. Він підкреслив, що ця ситуація «неймовірно дестабілізує світ» і зазначив, що вона впливає не лише на Близький Схід, але також на всі місця, де активні Іран та Росія.

Читайте також: У Раді очікують, що Україна буде в НАТО швидше ніж в ЄС

Раніше повідомлялося, що Іран шукає підтримки у Росії на тлі можливого удару з боку Ізраїлю, — NYT. У відповідь на ліквідацію лідера «Хезболли» Хасана Насралли ізраїльськими силами Іран запустив 180 балістичних ракет по Ізраїлю. За анонімними джерелами, Іран запросив у Росії співпрацю в галузі супутникової розвідки перед можливою атакою Ізраїлю.