УКРАЇНА

Уряд спростив вимоги до електронного обліку медичного канабісу

Кабінет міністрів України вніс зміни до постанови, що регулює електронну систему обліку вирощування, переміщення та обробки медичних конопель.

Кабінет міністрів вніс коригування до постанови №857, яка регулює електронну систему обліку вирощування та переміщення медичних конопель, а також продукції, отриманої з їхньої переробки, і лікарських препаратів на основі канабісу. Про це повідомив представник уряду у Верховній Раді Тарас Мельничук. 

Читайте також: Росія ударила по Харкову: 21 постраждалий, під завалами можуть бути люди

Тепер виключено вимоги щодо внесення в електронну систему даних про врожай медичних конопель, транзитних перевезень рослин та їхніх похідних, а також інформації про посадку конопель і посадковий матеріал.

Однак, у систему, як і раніше, необхідно буде вносити відомості про місця зберігання кожного об’єкта обліку, категорії насіння і посадкового матеріалу, а також процеси збору та обробки рослинної сировини.

Крім того, уряд розширив норми відбору зразків рослин конопель і правила фасування готових лікарських засобів.

Нагадаємо, в Одесі працівник ТЦК, за гроші визнавав чоловіків непридатними через базу «Оберіг». У Одесі працівники ДБР викрили схему ухилення від мобілізації, організовану співробітником місцевого ТЦК.