УКРАЇНА

В Одесі працівник ТЦК, за гроші визнавав чоловіків непридатними через базу «Оберіг»

У Одесі працівники ДБР викрили схему ухилення від мобілізації, організовану співробітником місцевого ТЦК.

Працівники Державного бюро розслідувань (ДБР) викрили схему ухилення від мобілізації, організовану співробітником Малиновського районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки (РТЦК та СП) Одеси. За даними слідства, чоловік з березня 2023 року намагався нажитися на військовозобов’язаних, які шукали способи уникнути служби. Про це повідомляє ДБР.

Читайте також: Росіяни вивели у Чорне море 16 кораблів, 7 з яких є носіями “Калібрів”, — ВМС ЗСУ

Зловмисник, працюючи в одному з відділів ТЦК, несанкціоновано корегував дані в електронній базі «Оберіг». За цю послугу він вимагав від клієнтів від 4 до 7 тисяч доларів США. Підробляючи інформацію про непридатність чоловіків до служби, він дозволяв їм виїжджати за кордон, що є грубим порушенням законодавства.

На сьогодні ДБР продовжує розслідування та встановлює всіх осіб, які скористалися цією незаконною схемою. Співробітнику РТЦК та СП вже повідомлено про підозру в несанкціонованому втручанні в роботу інформаційно-комунікаційних систем, що передбачено частиною 5 статті 361 Кримінального кодексу України.

Санкція цієї статті може передбачати покарання до 15 років позбавлення волі. В даний час вирішується питання щодо обрання запобіжного заходу для підозрюваного.

Нагадаємо, Росія ударила по Харкову: 21 постраждалий, під завалами можуть бути люди. Унаслідок російських обстрілів Індустріального району Харкова пошкоджено цивільне виробництво.