ВСЕСВІТ

ЄС накладе санкції на Іран через поставку балістики до Росії

Перший комплекс заходів призведе до обмежень близько десятка іранських організацій, включаючи компанії у сфері інжинірингу, металургії та авіації.

Європейський Союз готується до ухвалення комплексу санкцій проти Ірану за постачання Росії балістичних ракет. Планується, що блок ухвалить це рішення до моменту, коли лідери ЄС зійдуться на саміті в Брюсселі наприкінці поточного місяця. Про це повідомляє інформаційне агентство Bloomberg.

За словами джерел агентства, перша серія заходів призведе до обмежень близько десятка організацій та компаній, включаючи компанії у сфері інжинірингу, металургії та авіації. Обмеження ЄС будуть першою відповіддю на постачання ракет, і зараз розглядаються додаткові списки. Для запровадження санкцій ЄС необхідна підтримка всіх держав-членів, а плани можуть змінитись до їх реалізації.

Варто зазначити, що за даними США та країн Європи, Іран передав Росії балістичні ракети минулого місяця. Це призвело до запровадження санкцій з боку США, Німеччини, Франції та Великобританії. Крім того, Іран надав Москві велику кількість ударних безпілотників та іншого озброєння під час 2,5-річної війни Росії проти України. Однак передача балістичних ракет свідчить про активнішу участь Ірану в конфлікті.

Читайте також: Держдеп США відреагував на План перемоги Зеленського: що відомо

Нагадаємо, ЄС узгодив новий режим санкцій проти Росії. Новий механізм європейських санкцій проти країни-агресора набуде чинності наступного тижня.