УКРАЇНА

Уряд хоче запровадити економічне бронювання, — нардеп

Під час засідання фінансового комітету заступник міністра економіки Віталій Кіндратів повідомив про ухвалене рішення щодо впровадження економічного бронювання.

Під час засідання фінансового комітету заступник міністра економіки Віталій Кіндратів заявив, що рішення про запровадження економічного бронювання вже прийнято. Про це повідомив народний депутат Ярослав Железняк.

Читайте також: У Новосибірську підпалили будівлю ФСБ: ГУР

Він зазначив, що запровадження економічного бронювання передбачає щомісячну звітність з податку на доходи фізичних осіб (ПДФО) замість нинішньої щоквартальної звітності.

«Сказав що точно будуть впроваджувати модель економічного бронювання. Рішення прийнято. Зараз розглядають декілька моделей — три. Чекають «рішення політичного керівництва»», — передав Железняк слова заступника міністра економіки.

Нардеп додав, що планується перейти від критичності підприємства до критичності працівника.

«Начебто на рік, але з щомісячним підтвердженням зарплати», — додав він.

Читайте також: Кабмін зменшив термін явки до ТЦК за повісткою: подробиці

За словами Железняка, комітет також підтримав перехід на щомісячну звітність у податковому законопроекті №11416-д. Це начебто необхідно для економічного резервування.

Нагадаємо, «У нас не вистачає людей»: у Раді тривають дискусії щодо зниження мобілізаційного віку. За словами депутата, у всьому світі немає нічого подібного тому, що військовозобов’язані особи з 18 років не призиваються.