УКРАЇНА

РФ дронами атакувала Одеську область: постраждали водії, в тому числі громадянин Туреччини

На світанку 2 жовтня російські війська атакували Ізмаїльський район, використовуючи ударні безпілотники, зосередившись на припортовій та прикордонній інфраструктурі.

На світанку 2 жовтня ворог здійснив атаку на Ізмаїльський район, використовуючи ударні безпілотники. Основними цілями російських військ стали припортова та прикордонна інфраструктура. Про це повідомив очільник Одеської ОВА Олег Кіпер. 

Читайте також: У Зеленського розповіли, за яких умов війна може тривати багато років

У результаті цієї агресії двоє водіїв вантажівок отримали поранення. Серед постраждалих є громадянин Туреччини. Наразі чоловіки перебувають у лікарні, їх стан оцінюється як середнього ступеня важкості. Медичні працівники надають їм усю необхідну допомогу.

Атака призвела до спалаху пожежі, яку оперативно ліквідували рятувальники Державної служби з надзвичайних ситуацій (ДСНС).

Читайте також: Загальні втрати армії РФ у війні проти України сягнули понад 655 тисяч осіб: Генштаб

Крім того, через обстріл у пункті пропуску «Орлівка» тимчасово призупинені пропускні операції, попередньо — до 11:00. Наразі проводяться заходи для стабілізації його функціонування. Важливо зазначити, що російські війська умисно обстрілюють пункт пропуску, ускладнюючи перетин кордону для звичайних людей. Це є ще одним актом терору проти цивільного населення.

Правоохоронці вже розпочали фіксацію наслідків цього злочину, підкреслюючи серйозність ситуації та необхідність притягнення винних до відповідальності.

Нагадаємо, пропуск через КПП «Орлівка» на кордоні з Румунією зупинено через нічну атаку РФ. У зв’язку з нічною атакою ворога, Державна митна служба України оголосила про тимчасове призупинення пропускних операцій на пункті пропуску «Орлівка» на кордоні з Румунією.