УКРАЇНА

ППО України знищили 11 БпЛА «Shahed» під час нічної атаки

У ніч на 2 жовтня 2024 року Україна відбила атаку ударних безпілотників типу «Shahed», запущених з території Росії.

У ніч на 2 жовтня 2024 року Україна знову стала об’єктом атаки з боку противника. Ворог здійснив напад, запустивши 32 ударні безпілотники типу «Shahed» з районів Приморсько-Ахтарська та Курська (Російська Федерація). Про це повідомляють у Повітряних силах ЗСУ.

Читайте також: ISW : Захоплення Вугледара не змінить хід російських наступів на Донеччині

Сили оборони України продемонстрували високу ефективність у протиповітряній обороні. Завдяки злагодженим діям авіації, зенітних ракетних підрозділів, засобів радіоелектронної боротьби (РЕБ) та мобільних вогневих груп, було знищено 11 безпілотників у Кіровоградській, Одеській та Сумській областях.

Додатково, чотири ворожі безпілотники вийшли з повітряного простору України у напрямку Росії. Однак завдяки активній протидії РЕБ, 10 ударних БпЛА було локаційно втрачено у північних та центральних областях. Інформація щодо цих втрат наразі уточнюється.

Нагадаємо, загальні втрати армії РФ у війні проти України сягнули понад 655 тисяч осіб: Генштаб. Станом на 2 жовтня 2024 року кількість втрат особового складу перевищила 655 тисяч осіб, а також було знищено тисячі одиниць техніки.