УКРАЇНА

В МЗС спростували статтю Financial Times, де Сибіга нібито говорить про територіальні компроміси

Речник МЗС Георгій Тихий спростував повідомлення Financial Times про можливі обговорення територіальних компромісів з Росією, підкреслюючи непохитну позицію міністра Сибіги щодо суверенітету України.

Представник Міністерства закордонних справ України спростував повідомлення Financial Times про ймовірні обговорення територіальних компромісів із Росією. Він акцентував увагу на тому, що позиція міністра Сибіги з питань суверенітету України залишається непохитною. Про це повідомляє пресслужба МЗС України. 

Читайте також: ЗМІ: Франція не відкидає можливості відправки військ до України

“Я був присутній на кожній зустрічі міністра закордонних справ Сибіги в Нью-Йорку, і на жодній з них не було пропозицій, обговорень чи навіть натяків на жодні територіальні компроміси. Навпаки, позиція міністра є непохитною, і він наголошував на її елементах за зачиненими дверима. Не може бути жодних компромісів щодо суверенітету та територіальної цілісності України”, — повідомив речник МЗС Георгій Тихий.

Він також зазначив, що Формула миру являє собою єдиний життєздатний шлях до всеосяжного, справедливого і тривалого миру. Принцип «Нічого про Україну без України» має суворо дотримуватися, на чому міністр наголошував у спілкуванні з кожним зі своїх співрозмовників.

Читайте також: Кожен другий боєприпас на фронті – український: Шмигаль

“Інформація джерела Financial Times щодо обговорення міністром компромісів є просто неправдивою, і нам цікаво, хто взагалі зацікавлений у поширенні таких неправдивих наративів”, — додав речник МЗС.

Нагадаємо, Йенс Столтенберг заявив, що в України є шанс вступити до НАТО за новим варіантом, це може зупинити війну. Теоретично Україна може приєднатися до НАТО навіть у разі окупації частини її території, це допоможе покласти край воєнній агресії, ініційованій Росією.