УКРАЇНА

Україна відреагувала на обстріли Ізраїлю з боку Хезболли

Україна засудила ракетні атаки на територію Ізраїлю з боку угруповання Хезболла та закликала сторони конфлікту до стриманості, щоб запобігти переростанню протистояння у широкомасштабну регіональну війну.

Міністерство закордонних справ України висловило свою реакцію на обстріл території Ізраїлю з боку угруповання Хезболла та закликало обидві сторони до стриманості. Про це повідомляє прес-служба відомства у вівторок, 1 жовтня.

«В Україні з тривогою стежать за розвитком подій у Ліванській Республіці, зокрема, в контексті рішення Держави Ізраїль розпочати обмежену сухопутну операцію на території Лівану», — зазначається у повідомленні. Україна засудила ракетні атаки на територію Ізраїлю з боку угруповання Хезболла та закликала сторони конфлікту до стриманості з метою запобігання переростанню протистояння у широкомасштабну регіональну війну.

На додаток, українське відомство висловило тривогу через збільшення числа біженців та осіб, які потребують гуманітарної допомоги, у Лівані через воєнний конфлікт, наголосивши на важливості запобігання громадянським жертвам. «Необхідно якнайшвидше покласти край насильству в регіоні. Мирний і успішний Ліван є запорукою стабільності всіх країн Близького Сходу», — сказано в заяві.

Читайте також: Ізраїль офіційно оголосив про вторгнення в Ліван

Нагадаємо, Міноборони США схвалило право Ізраїлю на самозахист. Глава Пентагону попередив, що Іран зіштовхнеться із серйозними наслідками, якщо ухвалить рішення про прямий військовий наліт на Ізраїль.